Инновациялық жоба тәуекелдерінің ерекшеліктері және оларды басқару әдістері. (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Мақалада инновациялық жобаларда туындайтын тәуекелдерді анықтау және оларды басқару мәселелері қарастырылған. Инновациялық қызметте тәуекелді басқару дегеніміз – инновацияның белгісіздігін азайтудың, жаңа енгізулердің іске асырылуының пайдасын арттырудың, инновациялық мақсаттарға жету бағасын азайтудың шаралар жиынтығы. Дәстүрлі кәсіпкерлік тәуекелімен салыстырғандаинновациялық кәсіпкерліктің тәуекелі өзгеше және жоғары болады. Сондықтан да инновациялық қызмет атқару барысында тәуекелді басқаруға ерекше көңіл бөлінуі тиіс.
Keywords: Инновациялық жоба