Кластерлерді дамыту арқылы Қазақстан экономикасының бәсекеге қабілеттілігін арттыру . (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Бүгінгі бәсекеге қабілетті өнеркәсіптік тауарлар нарықтарына және ғылым жетістіктерін экономикалық дамуының және өнеркәсіптік ұйымдастыру бағытын өзгертеді . Бәсекеге қабілетті ұлттық экономиканы қолдауға басым бағыт болып табылады . Оны жүзеге асыру , озық технологияларды енгізу арқылы экологиялық таза , қауіпсіз өндірістік , сапа менеджменті жүйесін , өнімдер, жүйелер, ресурстық , т.б. мүмкін
Keywords: Экономиканың бәсекеге қабілеттілігі