Жоғары оқу орындарының т ұ сынан технопарктік құрылымдарды ұйымдастыру қажеттілігі мен мәселелері (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Мақала жоғары оқу орындарында технопарктік құрылымдарды ұйымдастырудың қажеттіліктерін зерттеуге бағытталған. Технопарк–ғылыми -техникалық, территориалды кешен, негізгі мақсаты шағын бизнес фирмаларының қызмет етуіне тиімді, ыңғайлы жағдай қалыптастыру. Олар жоғары оқу орындары, зерттеу орталықтары, зертханалар тұсында қалыптасады. Оның құрамына: зерттеуорталықтары, инкубатор, инновациялы қорталықтар, маркетингт. б.орталықтар енеді. Технопаркша ғын инновациялық кәсіпорындарға қажетті бухгалтерлік, аудиторлық, консалтингтік, маркетингтік қызметтер ұсынып отырады.