Экологиялық бағдарланған бизнесті басқару - бағдар тұрақты даму моделіне көшу және өмір сүру сапасын жақсарту басты ұстанымы. (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Баптың отандық кәсіпорындарда экологиялық менеджмент жүйесін құру қажеттілігі. Олардың қызметі мен экологиялық саясатты жүзеге асыру негізінде бизнесті басқару түрлерінің жіктелуі.