Источники формирования финансовой базы Алматинской области и направления ее использования .Алматы облысының қаржылық базасын қалыптастыру көздері және оның қолдану бағыттары. (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
В Республике Казахстан самостоятельно функционируют республиканский бюджет, местные бюджеты и вне-бюджетные фонды. В Алматинской области основными источниками финансирования являются трансферты из республиканского бюджета – 76,95%, или больше ¾ областного бюджета. А наибольший удельный вес в общей сумме расходов занимают затраты на социально-культурную сферу. Статья посвящена наиболее общим вопросам финансовой деятельности Алматинской области: сточникам формирования финансовой базы региона и основным направлениям использования финансовых средств в социально-экономическом развитии. Наибольшие объемы поступления финансов в область обеспечиваются трансфертами из республиканского бюджета. Рост экономики значительно увеличил финансирование социально-экономических проектов. Наибольший удельный вес в общей сумме затрат занимают расходы на социально-культурную сферу.Қазақстан Республикасында республикалық бюджет, жергілікті бюджет және бюджеттен тыс қорлар қызмет атқарады. Алматы облысының қаржыландыруының негізгі қайнар көзі болып республикалық бюджеттен түсетін трансферттер немесе облыстық бюджеттің ¾ бөлігі табылады. Ал шығындардың жалпы үлес салмағын әлуметтік мәдени салаға кететін шығындар алады. Мақала Алматы облысының қаржылық қызметінің келесідей жалпы мәселелеріне, атап айтсақ, аймақтың қаржылық базасының қалыптасу көздеріне және әлеуметтік-экономикалық дамуда қаржылық құралдарды пайдаланудың негізгі бағыттарына арналған. Облыстағы қаржы түсімдерінің үлкен бөлігі республикалық бюджеттің трансферттері арқылы қамтамасыз етіледі. Экономикалық өсу әлеуметтік-экономикалық жобалар- ды қаржыландыруды айтарлықтай арттырды. Шығындардың жалпы сомасында үлкен үлесті ұлттық-мәдени салаға бағытталған шығындар алып отыр