Жоғары оқу орнының бюджеттелуі экономикалық тұрақтылықтың элементі ретінде.Бюджетирование высших учебных заведений как элемент экономической стабильности. (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Бюджетті даярлау шаруашылықтың барлық жақтарын қамтиды. Бюджеттеу үдерісі үстінде жоспарланған қаржылық көрсеткіштер туралы шешімдер мен оған жету жолдары бақыланады. Университеттің бюджеті – оның экономикалық тұрақтылығын және дамуды, өзінің мақсатының табысын жетілдіру үшін арналған қаржылық- сандық жоспар. Университетте бюджеттеу жүйесін құру мен енгізу басқару тиімділігін жоғарылатып, қызметті ашықтандыру, шығынды есептеу, бақылау және оңтайландыруға көмектеседі.Составление бюджета охватывает все стороны хозяйственной деятельности. В процессе бюджетирования обеспечивается текущий контроль за решениями и процедурами по обеспечению достижения запланированных финансовых показателей. Бюджет Университета – это финансово-количественный план, выражающий его эко-номическую устойчивость и развитие для достижения своих целей. Создание и внедрение системы бюджетирования в университете позволяет повысить эффективность управления и прозрачность деятельности, ввести строгий учет и контроль расходования средств и оптимизировать затраты.