Экологическое регулирование в контексте перехода Республики Казахстан к устойчивому развитию.Қазақстан Республикасының тұрақты дамуға көшуін экологиялық реттеу. (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
В статье рассматриваются сущность, содержание и основные компоненты устойчивого развития. Обоснована необходимость перехода к принципам устойчивости, внедрению стандартов «Зеленой» экономики. В статье представлен анализ перехода Республики Казахстан к новой модели устойчивого развития. В работе обозначе-ны основные трудности и проблемы, с которыми сталкивается Республика Казахстан. Обозначены основные трудности и проблемы, с которыми сталкивается Республика Казахстан на пути к устойчивости. В статье освещены вопросы экологического регулирования в Республике Казахстан. Дано понятие экологического регулирования, изучены особенности экологического регулирования в Республике Казахстан, роль институтов в процессе перехода к устойчивому развитию Республики Казахстан. Мақалада тұрақты дамудың маңызы, мазмұны, негізгі компоненттері қарастырылған. Тұрақтылық принциптеріне көшу қажеттілігі және «Жасыл» экономика стандарттарын енгізу негізделген. Қазақстан Республикасының тұрақты дамудың жаңа моделіне өтуінің талдауы ұсынылған. Қазақстан Республикасының тұрақтылыққа өту жолында кездесетін, негізгі қиыншылықтары мен мәселелері көрсетілген. Тұрақтылық принциптеріне көшу қажеттілігі және «Жасыл» экономика стандарттарын енгізу негізделген. Қазақстан Республикасының тұрақты дамудың жаңа моделіне өтуінің талдауы берілген. Қазақстан Республикасының тұрақтылыққа өту жолын- да кездесетін негізгі қиыншылықтары мен мәселелері, экологиялық реттеу сұрақтары, экологиялық реттеу түсінігі талқыланып, Қазақстан Республикасындағы экологиялық реттеудің ерекшеліктері және Қазақстан Республикасының тұрақты даму сатысына өту жүйесінде институттардың атқаратын рөлі қарастырылған.