Өнеркәсіптік кәсіпорындардағы өндіріс пен сапаны басқарудағы ұйымдастырушылық өзгерістер. Организационные изменения в управлении производством и качеством на промышленных предприятиях. (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Бұл мақалада авторлар ұйымдастырушылық өзгерістерді сәтті жүргізу үшін жаңа технологиялар, халықаралық стандарттар, сапа менеджмент жүйесін енгізу тиімділігін қарастырады. Сонымен қатар өнеркәсіптік кәсіпорындарда ұйымдастырушылық өзгерістерді енгізу барысында өндірісті ұлғайтып сапаны жоғарылатудың кейбір тәсілдерін сипаттай отырып оларды жетілдіру жолдарын ұсынады. Сапа мен өндірісті жақсарту арқылы ұйымдастырушылық өзгерістерге бейімделген кәсіпорынның бәсекелестік тұрғысындағы артықшылықтарға қол жеткізуге мүмкіндік беретіндігі айтылғанВ этой статье авторы рассматривают различные аспекты применения новых технологий, международных стандартов качества и системы управления качеством при осущестлении организационных изменений. К тому же описываются и предлагаются подходы и пути улучшения процессов производства и качества при управлении организационными изменениями на промышленных предприятиях. В статье авторы отмечают, что меры по улушению состояния производства и качества товаров в период проведения организационных изменений влияют и повышают конкурентоспособность промышленных предприятий на рынке