Қазақстандағы тұрғын үй саласын орнықты дамуының мемлекеттік саясатын талдау. Анализ государственной политики Казахстана по развитию рынка жилья. (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Мақалада тұрғын үй нарығының әлеуметтік-экономикалық дамудың орталық буындарының бірі болып табылатындығы көрсетілген. Тұрғын үй нарығының ұсынысын өсірудің перспективалы бағыты ретінде жалға берілетін тұрғын үй қарастырылған. Арендалық тұрғын үйдің халықаралық, шет елдік тәжірибесі талданған. Қазақстанның тұрғын үй нарығына тигізетін жағымды әсері сипатталған. Тәуелсіздік алғалы бері қабылданған тұрғын үй саясатына, бағдарламаларына талдау жасалынып, ерекшеліктері мен кемшіліктері анықталған. Сонымен қатар, тұрғын үй нарығын дамытуға септігін тигізген заңдар да аталып кеткен. Тұрғын үй саясатын жүзеге асырудың жаңа бағыттары қарастырылып, бағдарламалардың жүзеге асуының негізгі кезеңдері мен әдістеме тәртібі келтірілген. Қазақстан Республикасының тұрғын үй қорының құрамы мен құрылымының соңғы он жылдағы динамикасы көрсетілген. Тұрғын үй саясаты тиімді болу үшін қасиеттері сипатталған.В статье рынок жилья рассматривается в качестве основы социально-экономического развития страны. Арендный рынок предлагается рассмотреть как перспективное направление увеличения предложения жилья. Сделан анализ мирового и зарубежного опыта функционирования арендного рынка жилья. Проанализированы жилищные программы и политики, принятые со времен независимости, и выявлены их недостатки.