Жаһандану жəне заманауи интеграция жағдайында елдің ауылшаруашылық секторының бəсекеге қабілеттілігі – азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз етудің факторы. (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Мақалада ауылшаруашылығы саласының ел экономикасының бәсекеге қабілеттілігін және азық-түліктік қауіпсіздікті қамтамасыз ететін негізгі фактор ретінде қарастырылады. Мақалада статистикалық мәліметтер негізінде елдің жаһандану жағдайындағы, атап айтқанда Кедендік одаққа интеграция жағдайындағы ауылшаруашылықтық мүмкіндіктері мен әлеуеті талданған. Елдің ауылшаруашылығы саласындағы бәсекеге қабілеттілік жағдайының тежеуші мәселелері мен аталған сектордың мүмкіндіктері талқыланғанДанная статья посвещается анализу сельскохозяйственного сектора страны, который рассматривается в качестве фактора как обеспечения конкурентоспособности экономики страны в целом, так и обеспечения продовольственной безопасности внутри страны. В статье на основе статистических данных анализируются возможности и потенциал сельского хозяйства страны в условиях глобализации, в том числе в условиях региональной интеграции в Таможенный союз. Также приведены примеры сдерживающих конкурентоспособность сельского хозяйства и возможности данного сектора.