Формирование экономики, основанной на знаниях. Білімге негізделген экономиканың қалыптасуы. (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Рост значения знания в условиях научно-технического прогресса выступает в качестве движущего фактора дальнейшего экономического развития экономики РК. Для экономики Казахстана выдвигаетсязадача роста конкурентоспособности отечественных предприятий на основе перехода к инновационной экономикеҒылыми-техникалық прогресс жағдайында білім маңыздылығының артуы ҚР экономикасының одан әрі дамуының қозғаушы факторы болып табылады. Қазақстан экономикасы үшін инновациялық экономикаға өту негізінде отандық кәсіпорындардың бәсекеге қабілеттілігін арттыру міндеті қойылып отыр.