Халықтың денсаулық жағдайының экономикаға әсері. Влияние состояния здоровья населения на экономику. (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Мақалада халықтың денсаулық жағдайы мен экономикалық даму арасындағы өзара байланыс теоретикалық түрде дәлелденген, схемалармен бейнеленген. Халықтың денсаулық жағдайының көрсеткіштерінің адам басына шаққандағы жалпы ішкі өнімге әсерін бағалауға арналған сызықтық регрессиялық эконометрикалық модель ұсынылғанВ статье теоретически доказана взаимосвязь между состоянием здоровья населения и экономическим развитием, проиллюстрирована схемами. Предложена линейная регрессионная эконометрическая модель для оценки влияния показателей здоровья населения на валовый внутренний продукт на душу населения.