Қазіргі таңда Қазақстан Республикасындағы білім экономикасының дамуының өзекті бағыттары . Основные направления развития экономики образования РК в современный период. (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Қазіргі таңдағы адамзаттың тіршілігінің негізгі тұғырнамасы – білім болып табылады. Тәуелсіздік алғалы бері жыл сайын жүргізіліп, білім жүйесіне енгізіліп отырған реформалар біздің болашағымызға салынып жатқан даңғыл жол іспетті. Себебі, қай мемлекеттің болсын даму жолы, яғни экономикалық-әлеуметтік жағдайына тікелей апарар жол – сол елдің білімінің дамуы болып табылатыны анық. Яғни, болашақта бәсекеге қабілетті мемлекеттер қатарына ену міндеті бәсекеге қабілетті жас маман мойнына жүктелетін абыройлы да, жауапты міндет болып отыр. Бүгінгі жас ұрпақ – ертеңгі мемлекет тұтқасын ұстаушы білікті маман, ел тағдырын шешуші азамат. Олай болса еліміздің болашағы болып табылатын жас мамандарға білім беретін білім мекемелерін дамыту заман талабы, — деп айтуымызға болады.В современный период основная задача, стоящая перед людьми, – получение достойного образования. Со дня обретения независимости в нашей стране проводятся кардинальные преобразования в системе образования. Это связано, в первую очередь, с устойчивым социально-экономическим развитием страны, которое требуетдальнейшего развития сферы образования. Задачи, стоящие перед нашей страной для достижения уровня развитых стран, требуют повышения конкурентоспособности молодых специалистов, их способности противостоять вызовам современного времени. Современное поколение – будущие специалисты, способные в недалеком будущем решать дальнейшие задачи развития страны. Исходя из этого, для обеспечения обучения современныхспециалистов необходимо и дальше развивать сферу образования, что и служить основным велением времени.