ЭФФЕКТИВНОСТЬ ФОНДОВЫХ РЫНКОВ РАЗВИВАЮЩИХСЯ СТРАН БАЛТИЙСКОГО РЕГИОНА В УСЛОВИЯХ «ТОНКОЙ ТОРГОВЛИ» (ҚазҰУ хабаршысы. Экономика сериясы, 2015)
Мақала Балтық теңізі бассейнінің дамушы мемлекеттері Эстония, Латвия жəне Литва елдерінің қор нарығының ақпараттық тиімділігіне осы мемлекеттердегі «жіңішке сауда» мен институционалдық инфрақұрылымының əсерін эмпирикалық модельдеу негізінде тексерген. Модельдеу Антониу 1997 жылы ұсынған тəсіл негізінде құрылған. Сонымен қатар GARCH-in-mean спецификациясын қолданып, бағалы қағаздар табыстылығының динамикасына негізгі əсер етуші фактор тəуекел премиясы болмағандығын анықтап, аталмыш мемлекеттердің қор нарықтарының ақпараттық тиімді деген қорытындыға келген.