Орта Азия елдері үшін аймақтық интеграцияның рөлі және оның тиімді бағыттары. Роль региональной интеграции и ее оптимальные направления для стран Центральной Азии (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Мақалада Орта Азия елдері үшін аймақтық интеграцияның қажеттілігі негізделеді және аймақтың экономикалық әлеуеті ескеріле отырып, интеграцияның тиімді стратегиялық бағыттары көрсетілген. Сондай-ақ аймақ елдер арасындағы интеграциялық үдерістердің дамуын тежеп отырған қайшылықтар талданған және бұл мәселелерді шешу жолдары ұсынылған. Орта Азиядағы қазіргі геосаяси жағдайға аймақтың экономикалық-саяси қауіпсіздігіне орта мерзім ішінде елеулі қауіп төндіруге қабілетті бірнеше жаһандық сипаттағы үдерістер ықпал етуде. Орта Азия елдері үшін ағымдағы онжылдық шешуші рөл атқаруы тиіс, себебі олар өз егемендіктерін сақтай отырып әлемдік шаруашылық жүйесіне енудің ортақ жолын таба алады, болмаса дамыған елдер үшін шикізат көзі болып қалып қоюы әбден ықтимал. Орта Азия елдерінің аймақтық ынтымақтастығының нәтижесінен бәсекеге қабілетті экономикалардың құрылуы, аймақтағы тұрақтылықтың қамтамасыз етілуі, халықтың өмір сүру жағдайының көтерілуі күтіледі. Тек біртұтас Орта Азия ғана жаһандық қауіп-қатерлерді жеңіп, әлемдік аренада жоғары беделге ие бола алады.В статье обосновывается необходимость региональной интеграции для стран Центральной Азии и, учитывая экономический потенциал региона, выделены её основные стратегические направления. Только единая Центральная Азия может дать достойный ответ на угрозы и вызовы глобализации и получить достойное место в мировой арене.