Қазақстан Республикасындағы денсаулық сақтау саласын жетілдірудегі мемлекеттік бағдарламалар (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Бұл мақалада елімізде денсаулық сақтау саласындағы қандай мемлекеттік бағдарламалар бар және қалай іске асырылуы туралы қаралған. Денсаулық сақтау саласындағы бағдарламалар арқылы қандай экономикалық жетістіктерге жетіп, мемлекеттегі халықтың денсаулыққа деген көзқарасы өзгеруде. Бірыңғай ұлттық денсаулық сақтау жүйесі ауқымында денсаулық сақтау менеджменті мәселелері қарастырылған. Сондай-ақ Бірыңғай ұлттық денсаулық сақтау жүйесін енгізуге байланысты бірқатар әзірлік жұмыстар жүргізілді. Тиісті нормативтік-құқықтық база сәйкестендіріліп, кейбір заңнамалық актілерге өзгертулер мен толықтырулар енгізілді.
Keywords: денсаулық сақтау саласы; мемлекеттік бағдарлама; республикалық бюджет; стратегия; медициналық қызмет; денсаулық сақтау ұйымы.