Қазақстан халқының денсаулық экономикасының өзекті мәселелері: қоғамдық денсаулық экономикасының тұжырымдамасы. Актуальные проблемы экономики здравоохранения населения Казахстана: концепция экономики общественного здоровья. (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Қазақстан халқының денсаулығын жақсартудың тиімді стратегиясын қалыптастыру денсаулық сақтау экономикасы (медициналық қызмет көрсету) тұжырымдамасынан ел тұрғындарының денсаулығын жақсартудағы басым бағыттарға шектеулі экономикалық ресурстарды ұтымды бөлу мәселесіне кешенді әдістемені көрсететін, яғни қоғамдық денсаулық экономикасына, өту негізінде жатыр. Мақалада денсаулық экономикасына байланысты заманауи тұжырымдамаларына талдау, жалпы қоғамдық денсаулық экономикасының модельдері, сонымен қатар, Қазақстанның денсаулық сақтау жүйесіндегі стратегиялық бағыттарды жүзеге асырудағы өзекті мәселелер қарастырылған.В основе формирования эффективной стратегии укрепления здоровья населения Казахстана лежит переход от концепции экономики здравоохранения (медицинского обслуживания) к экономике общественного здоровья, отражающей комплексный подход к проблеме оптимального распределения ограниченных экономических ресурсов по приоритетным направлениям укрепления здоровья населения страны. В статье рассматривается анализ современных концепций экономики здоровья, моделей общественного здоровья, а также актуальные проблемы реализации стратегических направлений системы здравоохранения Казахстана.