Memristors for societal action and change (Journal of Economic Research & Business Administration, 2022)
Ақпаратты басқару саласында бұл концептуалды құжат электрлік, механикалық және әлеуметтік ғылымдар арасындағы ұқсастықтарды дамыту мақсатында мемрисенттер/ мемристорлар және олардың физикалық және әлеуметтік ғылымдардағы ықтимал қолданбалары туралы ақпаратты ұсынады және одан пайда көреді. қоғамдық өзгерістер мен әрекет. Бұл жұмыстан әлеуметтік мемристорларды әлеуметтік қозғалыстар үшін пайдалану, сондайақ жасанды интеллект техникасын дамыту сияқты ықтимал салдарларды алуға болады. Бұл мақала электрлік ғылымдар, механикалық ғылымдар арасындағы аналогиялардан пайда алатын әлеуметтік әрекеттің жаңа моделін әзірлеу және ұсыну үшін кванттық ұйымдардағы қуат тізбектері: постпандемиядан кейінгі сананың естеліктері бойынша жұмыстың жалғасы болып табылады. Тиісінше, бұл жұмыс алдымен мемристорлардың байланысты концепциялары және олардың физикалық және әлеуметтік ғылымдардағы мүмкін қолданылуы туралы негізгі ақпарат береді. Осы бастапқы ақпаратты пайдалана отырып, электр, механикалық және әлеуметтік ғылымдар арасындағы ұқсастықтар қоғамдағы өзгерістер мен әрекетті дамыту үлгісі үшін пайдаланылады. Қорытындыға дейін ықтимал салдарларды талқылау ұсынылады. Түйін сөздер: мемристор, әлеуметтік әрекет, жасанды интеллект, ақпаратты басқару.