(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
В данной статье представлены эконометрические crosscountry регрессий для странучастниц ЕАЭС: Республики Казахстан, Республики Беларусь и Российской Федерации. Оценены ее параметры с помощью метода наименьших квадратов. Были изложили результаты исследования, в ходе которого на основе эконометрических межстрановых регрессий были сделаны оценки воздействия на неравенство в распределении доходов населения странучастниц ЕАЭС. Было доказано влияние экономического роста, открытости торговли и прямых иностранных инвестиций, государственных расходов на образование. Глобализация влияет на бедность, через рост и неравенство доходов. При этом экономический рост и открытость торговли способствуют снижению неравенству в распределении доходов и уровня абсолютной бедности, в то время как рост прямых иностранных инвестиций, наоборот, приводит к их росту. . Бұл мақалада Қазақстан Республикасы, Беларусь Республикасы және Ресей Федерациясы сияқты ЕАЭО елдеріндегі crosscountry регрессиялары ұсынылған. Оның параметрлері кіші квадраттар әдісінің көмегімен бағаланған. Мақалада авторлар, эконометрикалық еларалық регрессиясының негізінде, ЕАЭО елдеріндегі халық табысының үлестірілуіндегі теңсіздікке әсер ету бағаларын жасау бойынша, зерттеу нәтижелерін келтірген. Экономикалық өсу, сауда ашықтығы мен тікелей шетел инвестициясы, білім алудағы мемлекеттік шығындардың ЖІӨ үлесінің әсерлері дәлелденген. Жаһандану табыстардың өсуі мен теңсіздігі арқылы кедейшілікке әсер етеді. Бұл ретте экономикалық өсу мен сауда ашықтығы табыстарды үлестіру теңсіздігі мен абсолютті кедейшілік деңгейінің төмендеуіне сеп болады, ал тікелей шетел инвестициясының артуы, керісінше ол деңгейдің өсуіне әкеледі.