(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Бүгінде инвестициялық ресурстарды орналастыру кезеңі портфельді басқаруда ең басты болғандықтан, оның жүзеге асырылуы активтерді басқару механизмі ретінде қарастырылады. Бiздiң елiмiзде инвестицияның тәуекел деңгейіне қарасақ, пайданың болуы да, болмауы да ықтималдылықтары бар. Ресурстарды орналастырудың динамикалық механизмі өзінің әлеуетті артықшылықтары мен кемшіліктеріне қарамастан, кететін бірқатар мәселелерді шешуге қолдануы мүмкін. Динамикалық стратегиялардың арқасында инвестициялық менеджерлерге табыстылықты бөлудің жалпы құрылымын өзгертуге мүмкіндік пайда болады. Жиынтықтағы активтер типтерінің арақатынастарын динамикалық түрде өзгерте отырып, инвестор табыстылықтың төмендеу тәуекелімен бірге артықшылықтың өзгеруін бақылай алады. Cондықтан нарықты зерттесек, инвестициядан түсетін пайда нарықтың шартына тәуелді (жағымды немесе жағымсыз). Осыны ескере отырып, берілген мақалада инвестициялаудың динамикалық бағдарламалау моделінің элементтерінің көмегімен ең оңтайлы шешімі қарастырылған. Главное сегодня в управлении инвестиционным портфелем, так как размещение инвестиционных ресурсов в период ее реализации, рассматривается как механизм управления активами. Если посмотреть на уровень риска инвестиций в нашей стране, есть вероятность образования прибыли или ее отсутствие. Несмотря своего потенциального преимущества и недостатки механизм динамического размещения ресурсов могут быть применены в решении ряда вопросов. Инвестиционным менеджерам благодаря динамической стратегии дает возможность изменить общую структуру распределения доходности. В динамическом виде изменяя типов взаимоотношений сумму активов, инвестор может отслеживать преимущества риска снижения доходности. А также он может непосредственно ввести в свою стратегию «ограничения риска дефицита» и привести в соответствие распределения структуры доходности самое подходящие. Поэтому исследовав рынок, прибыль от инвестиций зависит от условий рынка, (положительных или отрицательных). Учитывая это, в данной статье предусмотрено решениия с помощью динамического программирования оптимальные модели инвестирования элементов.