(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Данная статья посвящена вопросам управления издержками путем правильной классификации затрат. Управленческий учет затрат в целях повышения их достоверности, более того оптимизации затрат направлен на управление затратами. Последнее является основой снижения себестоимости произведенной продукции. Получение и постоянное наращивание дохода характеризует эффективность производства не только всего молокоперерабатывающего производства, но и каждого цеха в отдельности, а внутри каждого цеха в разрезе мест возникновения затрат по видам работ. Учетная политика включает вопросы классификации затрат в управленческом учете. Организация учета затрат по центрам хозяйственной ответственности (ЦХО), как одного из основных способов получения информации, как основного метода управленческого учета информационного обеспечения в целях контроля затрат и управления по видам производств, внутри производства, по местам возникновения затрат, по центрам затрат, по видам работ и услуг, строится основе внутреннего учета. Бұл мақала шығындарды басқарудың басты жолы ретіндегі шығындардың жіктелуі мәселелеріне арналған. Шығындарды басқару есебі олардың шынайылығын және тиімділігін арттыруға, сонымен қатар оларды басқаруға бағытталған. Шығындарды басқару өндірілген өнімнің өзіндік құнын төмендетуге негіз болады. Табыс алу және оны үнемі арттырып отыру сүт өңдеу өндірісінің ғана емес, сонымен бірге әр цехтың жеке алғандағы және цех ішіндегі жұмыстардың түрлері бойынша шығындардың пайда болу орындары бойынша өндірістің тиімділігін сипаттайды. Есеп саясатына басқару есебінде шығындарды жіктеу мәселелерін қосу қажет. Шаруашылық жауапкершілік орталықтары (ШЖО) бойынша шығындар есебін ұйымдастыру ақпаратты алудың басты көзі болып табылады, өндіріс түрлері, өндіріс ішінде шығындардың пайда болу орындары бойынша шығындар орталығы, жұмыстар мен қызметтер түрлері бойынша шығындарды басқару мен бақылау ішкі есеп жүйесі арқылы мүмкін болады.