(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Мақалада білім экономикасына ұмтылған қадам қарастырылған. Бүгінг і дамудың жалғыз жолы –инновациялық даму айтуға болады. Солайша, инновациялық даму қазақстанның әлемнің бәсекеге барынша қабілетт і жолы болып табылады. Мақалада инновация сипаты ажыратылған: өнімділіг і мен үдерістігі. Зерттеу жұмысында инновацияларды шартты түрде ек і деңгейде қарастыруға болады деп анықталған. Өңдеуш i өнеркәсiпте және қызмет көрсету саласында бәсекеге түсуге қабiлетт i және экспортқа негiзделген тауарларды, жұмыстар мен қызмет көрсетулер өндiрiс i мемлекеттiк индустриялықинновациялық саясаттың басты нысанасы болып табылады. Индустриялықинновациялық дамудың мемлекеттiк саясаттары стратегиялық жоспарда белгiленген мақсаттарға қол жеткiзуд i қамтамасыз етуi, сондайақ одан кейiнг i жылдары қазақстандық экономиканың сервистiктехнологиялық бағыттылығын қалыптастыру негiздерiн құруы тиіс Мақалада анықталған индустриялықинновациялық дамудың мемлекеттiк саясаттары қандай қағидаттарға негiзделген i көрсетілген. Индустриалдыинновациялық саясат индустриядан кейiнг i дамудың перспективалы бағыттарында ғылымитехникалық, инновациялық және өндiрiстiк әлеуетт i ұлғайтуға бағытталған, ол болашақта қағидатты бәсекелестiк артықшылықтарды алуға жәрдемдесуге тиiс деп негiзг i бағыттар қандай болуы тиiс екен і мақалада айқындалған. В статье рассмотрены направления стратегии инновационного развития и выявлено, что единственный путь развития любой страны, включая Казахстан, является инновационный, который способствует повышению конкурентоспобности экономики. В работе рассматриваются характеристики инновации, их уровни и проблемы, препятствующие их внедрению. В ходе исследования выяснено, что развитие обрабатывающих отраслей промышленности является приоритетной задачей всех инновационных стратегий государства. В статье приводятся принципы индустриальноинновационной государственной политики, направленной на формирование основ, стратегического плана развития, ориентированных на индустриальносервисную технологическую казахстанскую экономику. Также в данной статье были определены напрaвления постиндустриального пути развития в перспективных областях науки и техники, инновациях с целью повышения производственного потенциала для содействия будущим конкурентным преимуществам в ключевых областях индустриальноинновационной политики Казахстана.