(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Мақалада еліміздег і банк секторын одан әр і дамыту бойынша екінш і деңгейдег і банктердің несиелендіру жағдайы, сондайақ несиелік портфельд і сапалы басқару мәселелер і қарастырылған. Қазақстанның екінш і деңгейдег і банктерінің несиелік портфелінің сапасын басқару негізінде қазірг і таңдағы несие саясатының өзгеру жағдайы талданды. Талдауда Қазақстан Ұлттық банкінің несиелік портфельдерд і сапалы басқару бойынша деректер і келтірілген. Сонымен қатар қазірг і таңдағы Қазақстан Республикасының банк секторындағы несиелік портфельдің сапасы және несиелеу субъектілер і бойынша несие саясатының өзгеруінің негізг і басымдықтары көрсетілген. Несие саясаты мен несиелік портфельдердің сапасын жетілдірудің бағыттары және ондағы мәселелерд і шешу жолдары ұсынылды. Басқарудың тиімд і элементтерінің бірі: несие саясаты мен оның жақсы дамуы, яғни несиелік портфельд і сапалы басқару мәселелер і ерекше маңызға ие. Осыған байланысты Қазақстанның екінш і деңгейдег і банктерінің несиелік портфельдерінің сапасын анықтау қажеттіліг і туындады. В статье рассмотрено состояние кредитования банками второго уровня банковского сектора, а также вопросы управления качеством кредитного портфеля. Проанализировано состояние изменения кредитной политики в настоящее время на основе управления качества кредитного портфеля банков второго уровня Казахстана. В анализе приведены данные Национального банка Казахстана по управлению качеством кредитного портфеля. А также указано нынешнее состояние качества кредитного портфеля Республики Казахстан и основные приоритеты изменения кредитной политики по субъектам кредитования в банковском секторе. Предложены пути решения проблем и направления совершенствования кредитной политики и качества кредитных портфелей. Одним из элементов эффективного управления является кредитная политика, в том числе управление качеством кредитного портфеля. В связи с чем возникает необходимость в определении качества кредитных портфелей банков второго уровня Казахстана.