(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
В данной статье рассматривается проблема комплексного изу чения гендерных аспектов менеджмента специалистами в области науки управления. Раскрывается тесная взаимосвязь между менеджментом и предпринимательством и актуальность их совместного изу чения в разрезе гендеров. Основной целью работы является обос нование исследования эффективности управления представителей двух гендеров в казахстанских компаниях. В статье обобщен новый материал по исследуемой теме: приведен сравнительный анализ вы полнения управленческих функций, связующих процессов и лидерс кого компонента между мужчинами и женщинами-менеджерами. В заключении даны рекомендации прикладного характера о привлече нии мужчин и женщин на позиции, в основе успеха которых лежат конкретные менеджерские функции и процессы. Берілген мақалада ғылыми басқару саласындағы менеджмент ма мандарының гендерлік аспектілеріне кешенді меңгерілуінің қажетті лігі қарастырылған. Менеджмент пен кәсіпкерлік арасындағы тығыз байланыс айшықталып, олардың гендер саласында біріктіріліп оқыту өзектілігін анықтайды. Жұмыстың негізгі мақсаты Қазақстандық ком паниялардағы екі гендер мүшелерін басқару тиімділігін зерттеудегі дәлелдер болып табылады. Мақалада зерттеліп жатқан тақырыптағы жаңа материал қалыптастырылған: әйел және ер менеджерлердің ли дерлік компоненттер үрдісін байланыстыратын басқару қызметін ат қарудағы салыстырмалы анализдер келтірілген. Қорытындыда, ерлер мен әйелдерді қызметке тартуда жетістікке жеткізетін, нақты менед жерлік қызмет пен үрдістерге негізделген қолданбалы сипаттамалар жөнінде нұсқаулар берілген.