(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Авторы данной статьи рассмотрели процесс агромаркетингово го исследования, а именно: определение проблемы и формирование целей исследования, отбор источников информации, формирование плана агромаркетингового исследования, сбор данных, отчет о полу ченных результатах. Особый интерес уделили конкурентам сельхозпроизводителей, что позволяет вовремя изменить собственную стратегию и тактику, и разработать систему мер по защите позиций предприятия на рынке. Авторами рассмотрены общие подходы к управлению маркетингом, в частности, маркетинговой информационной системы в аграрной сфере как основы для снижения рисков при принятии и реализации управленческих решений. Авторлар агромаркетингтік зерттеу үдерісін қарастырды, оның ішінде: мәселелерді анықтау және зерттеу мақсатын құрастыру, ақ парат көздерін сұрыптау, агромаркетингтік зерттеу жоспарын құру, мәліметтерді жинау, алынған нәтижелер туралы есеп беру. Берілген мақалада ауыл шаруашылығы өндірушілерінің бәсекелесте ріне ерекше көңіл бөлінді. Бұл өз стратегиясы мен тактикасын дер кезінде өзгертуге және кәсіпорынның нарықтағы бағытын қорғау бойынша ша ралар жүйесін жасауға мүмкіндік береді. Авторлармен маркетингті бас қаруда жалпы тәсілдер қарастырылды, жекелей алғанда басқару шешім дерін қабылдау және жүзеге асыру кезінде тәуекелдерді төмендету үшін негіз ретінде аграрлық сферада маркетингтік ақпараттар жүйесі есепке алынды.