(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Основной целью настоящего исследования является обоснова ние важности знания теоретических основ формирования собствен ного капитала, которые способствуют правильному и целостному восприятию и, как следствие, применению их в практической дея тельности. Поэтому в статье рассмотрены теоретические основы формирования собственного капитала на основе трудов ряда отче ственных и заубежных авторов по рассматриваемой проблеме, отс таивается точка зрения автора статьи и обосновываются их значение и отличие. Оригинальность исследования заключается в полученных научных результатах, где сформирован понятийный аппарат иссле дования, показаны сущность, значение и роль собственного капитала как основного источника платежеспособности и финансовой устой чивости организации.-Зерттеудің негізгі мақсаты дұрыс әрі бүтіндей қабылдауды қам тамасыз ететін және оны тәжірибелік қызметте қолдануға болатын меншік капиталы қалыптасуының теориялық негіздерін білудің ма ңыздылығын негіздеу болып табылады. Сондықтан мәтінде көтері ліп отырған мәселеге қатысты отандық және шетелдік авторлардың еңбектерін зерттей отырып, меншік капиталының қалыптасу негізде рі қарастырыла келе, автордың өз көзқарасы дәлелденген, оның ма ңыздылығы және айырмашылығы негізделген. Зерттеудің негізгі ерекшелігі болып табылатын оның негізгі ғы лыми нәтижесі, зерттеу аппараты қалыптастырылып, ұйымның төлеу қабілеті мен қаржы жағдайы тұрақтылығынның негізгі көзі ретінде меншік капиталының мәні, маңызы мен рөлі көрсетілген.