(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
В статье раскрыты факторы финансовой глобализации, суще- ственно влияющие на состояние современных фондовых бирж. Отмечены деструктивные факторы, которые в условиях мировой экономики ХХI века могут в значительной мере ухудшить маркоэко- номическое положение определенных стран мира и повлиять на состояние их фондового рынка. Автором анализируется глобальное экономическое пространство и финансово-инвестиционная сфера в мире с учетом специфики состояния развитых стран, развивающихся стран и стран с формирующимся рынком. Выявлены определенные тенденции и зависимости на основе статистических данных и успеш- ных примеров развития определенных стран мира, сформулированы обоснованные выводы. Мақалада қазіргі қор биржаларының жағдайына әсер ететін қаржылық жаһандану факторлары ашылып көрсетілген. ХХІ ғасыр- дағы әлемдік экономика жағдайында әлемнің белгілі бір елдерінің макроэкономикалық жағдайын төмендететін және олардың қор на- рығының жағдайларына әсер ететін деструктивті факторлар аталып өткен. Автор дамыған, дамушы және нарығы қалыптасып келе жат- қан елдердің жағдайларын ескере отырып жаһандық экономикалық кеңістікке және қаржы-инвестициялық салаларға талдау жасаған. Статистикалық деректер мен әлемдегі белгілі бір елдердің даму же- тістіктерін негізге ала отырып үрдістер мен тәуелділіктер анықтал- ған, негізделген қорытындылар жасалған.