(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Азық-түліктік қауіпсіздікті қамтамасыз ету мәселесін шешу кез-келген елдің мемлекеттік саясатының маңызды басымдылығы және осы елдегі ғылыми зерттеулердің басты бағыты болып табылады. Өз кезегінде, азық-түліктік қауіпсіздікті қамтамасыз етудің тиімді стра тегиясын әзірлеу үрдісінде шетелдің озық тәжірибесін талдау, жа һандық тенденцияларды қарастыру маңызды рөл атқарады. Берілген мақалада азық-түліктік қауіпсіздік мәселесі елдің эко номикалық қауіпсіздігін қамтамасыз етудегі маңызды құрамдас бө лігі ретінде қарастырылған; азық-түліктік қауіпсіздік түсінігінің мәні мен мазмұнын анықтауда және елдің азық-түліктік қауіпсіздігін қам тамасыз етудің шетелдік озық тәжірибелердің үлгісі талданған. Решение вопроса продовольственной безопасности является приоритетом государственной политики разных стран и основным направлением научных исследований. В свою очередь, в процессе разработки эффективной стратегии продовольственной безопаснос ти важную роль играет анализ передового опыта зарубежных стран в рассмотрении глобальных тенденций. В этой статье проблема про довольственной обеспеченности рассматривается в качестве важно го компонента обеспечения экономической безопасности страны, чтобы определить смысл и содержание понятия продовольственной безопасности страны, проанализированы модели передовой международной практики.