(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Движение денежных средств – один из наиболее важных аспектов операционного цикла организации. Информация о движении денежных средств полезна для пользователей финансовой отчетности, поскольку она помогает им оценивать потребности компании в денежных средствах и способность создавать денежные средства и эквиваленты денежных средств. Қолма-қол ақша ағым – ұйымның операциялық ең маңызды циклы аспектілерінің бірі. Ақша қаражаттарының қозғалысы туралы ақпарат қаржы есептілігін пайдаланушылар үшін пайдалы болып табылады, өйткені ол компанияның ақшалай қаражаттарының қажет тіліктерін бағалау мен ақшалай қаржы жасау мүмкіндіктеріне өз көмегін тигізеді.