(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
На современном этапе развития казахстанской экономики эффективность работы организаций все больше зависит от применяемых технологий и системы менеджмента. Контроллинг, обеспечивая стабильность бизнеса и его финансов, выявляя внутренние резервы и оперативно внедряя инновации, выступает важным фактором обеспечения конкурентоспособности компании. В современных условиях актуальной становится разработка механизма организации контроллинга, позволяющего комплексно подойти к вопросу построения системы контроллинга на предприятии. Қазақстандық экономика дамуының қазіргі кезеңінде ұйым дардың жұмыс тиімділігін арттыруы қолданылған технологиялар мен менеджмент жүйесіне көбірек тәуелді болып отыр. Контроллинг бизнес пен оның қаржысының тұрақтылығын қамтамасыз ету, ішкі ресурстарды анықтау және тез инновацияларды енгізуге мүмкіндік беріп, компанияның бәсекеге қабілеттілігін қамтамасыз етудегі маңызды фактор болып саналады. Қазіргі жағдайда ұйымның басқару тетігін қалыптастыру мәселесін кешенді қарастыратын кәсіпорынның бақылау жүйесін құру өзекті бола түсуде.