(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
В статье рассматриваются проблемы угроз и существования предпринимательских рисков. Осуществление предпринимательства в его любом виде связано с риском, который принято называть хо зяйственным или предпринимательским. В статье сделана попытка выяснить истоки и причины такого риска и формы его проявления для того, чтобы далее уяснить методы оценки риска и способы его предотвращения. Мақалада кәсіпкерлік тәуекелдердің қаупі және бар болуы мә селесі қарастырылған. Кәсіпкерлікті қай түрде болсада тәуекелдің болуымен баланысты, ол тәуекелді шаруашылық немесе кәсіпкерлік деп атайды. Мақалада тәуекелді бағалау және оны болдырмау әдіс терін түсіну мақсатымен аталған тәуекелдің көздерімен болуға се бептерін және түрлерін анықтау әрекеті жасаланған