(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Мақалада қаржы ресурстарын басқаруда мемлекеттің бюджет табыстарын сенімді жэне тұрақты нормативтік негізде қалыптастыруы және қаржы нарығының құрамдас бөліктерінің өзара байланыстары мен олардың арасындағы қатынастарды реттеу мен қадағалау, сонымен қатар басқару мәселелері қарастырылған. Республика экономикасының қаржы-экономикалық баланстан болуынан қаржы нарығын реттеу мен қадағалаудың мәні өте жоғары. Қаржы нарығы мен қаржылық ұйымдарды мемлекеттік реттеу мен қадағалауға бағытталған қызмет осы саладағы қоғамдық қатынастарды реттейді және Қазақстан Республикасы қаржы жүйесінің тұрақтылығын арттыру мен қаржылық қызмет көрсетуді тұтынушылардың құқықтары мен заңды мүдделерінің бұзылуына жол бермеу жөнінде жағдайлар жасауға бағытталған. Бұл ретте мақалада қаржы нарығының негізгі мәселелері, оларды шешу жолдары мен жетілдіру бойынша жаңа усыныстар жасалған. В статье рассматривается роль государства в управлении финансовыми ресурсами, а также роль государственных органов в формировании доходов бюджета на основе надежных нормативных документов, управление, регулирование и надзор над финансовым рынком Республики Казахстан. Государственное регулирование и надзор над финансовым рынком и финансовыми организациями необходимо для поддержания стабильности в финансовой системе Республики Казахстан, в том числе для поддержки потребителей финансовых ресурсов и обеспечение их правовую защиту. В связи с этим в статье рассмотрены основные проблемы в финансовом рынке, пути их решения и предложены рекомендации по совершенствованию финансового рынка Республики Казахстан.