(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Мақалада үзіліссіз жетілдіру теориялары мен технологиялары қарастырылады. Өзгерістерді үнемі енгізу мен басқару арқылы және шаруашылық іс-әрекеттің барлық түрлерін, формаларын же тілдіруде осы қағидалар ұйымдардың өсуіне және дамуына үнемі ықпал етеді. Және осы мақалада әлемдегі басты компаниялардың табыстылығы – тек олардың жақсартуға ұзақ уақыт бөлуінде емес, сонымен қатар, олар жақсартуды белгілі бір аумақта жүргізуінде. Сондықтан да қағидалардың және үзіліссіз жетілдіру технологияла рының негізін түсіну және оны дұрыс қолдана білу компаниялардың нарықта бәсекелестік артықшылығын жоғарылатады. В статье рассматриваются теории и технологии непрерывного со-вершенствования. Эти теории позволяют организациям расти и раз-виваться за счет управления и внедрения постоянных изменений и совершенствования всех форм и видов хозяйственной деятельности. В статье отмечается, что успех ведущих компаний в мире зависит не только от того, что они тратят время на долгосрочные улучшения, но также и от того, что они выполняют улучшения в более чем одной области. Таким образом, понимание сущности теорий и технологий постоянного совершенствования, а также их успешное применение позволяет компаниям повысить свои конкурентные преимущества на рынке.