(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экономика сериясы, 2016)
Брендті қалыптастыру тәсілдері мен коммуникация құралдарын қолдану ұғымы ірі компаниялар мен ұйымдар төңірегінде ғана емес, жалпы ел брендін құру барысында өзекті мәселе болып келеді. Елдің брендингі – жалпыұлттық талпыныс пен терең зерттеуді талап ететін стратегиялық шешім, себебі брендтің жағдайына жалпы елдің жағдайы, оның экономикасы, қаржылық және туристік тартымдылығы, абыройы мен бәсекеге қабілеттігі тәуелді. Осыған байланысты бұл мақалада Қазақстан Республикасында ел брендін қалыптастыруда біріккен маркетингтік коммуникация құралдарын қолдану ерекшелік тері қарастырылған. Мақалада ел бренді түсінігі мен тарихы қарас тырылған. Ел брендін құру маңыздылығын талдай отырып, Қазақстан Республикасы атрибуттарынан құралған ұлттық бренд құру жүйесі ұсынылған. Біріккен маркетингтік коммуникация қызметі мен қолдану ерекшеліктері қарастырылған. Және де Қазақстан Республикасын да ел брендін қалыптастыруда біріккен маркетингтік коммуникацияларды қолданудың ерекшелігі сызбамен көрсетілген. Способы формирования бренда и использования коммуникационных инструментов имеет важность не только в области крупных компаний и организаций, но и в общем строении странового бренда. Брендинг страны – стратегическое решение, которое требует общенационального рвения и тщательного исследования, так как, от состояния бренда зависит общее состояние народа, его экономика финансовое и туристическое притяжение, состояние и конкурентоспособность страны. В связи с этим в этой статье предусмотрены особенности использования инструментов интегрированных маркетинговых коммуникаций для формирования странового бренда Республики Казахстан. В статье рассматривается понятие странового бренда, разбирая важность его строения, предложено строение национального бренда, которое состоит из атрибутов Республики Казахстан. Предусмотрены миссии и особенности использования интегрированных маркетинговых коммуникаций. В схемах указаны особенности использования интергрированных маркетинговых коммуникаций для формирования странового бренда Республики Казахстан.