(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экономика сериясы, 2016)
Жарнамасыз тауарларды кең нарықта қалыптастыруға, ықтимал қажеттіліктерді сұранымға айналдыруға болмайды. Жарнама сату көлемін жоғарылатудың негізгі құралы. Осы арқылы көптеген фирамалар өз тауарларын өткізетін нарық масштабын, пайданы жоғарылату, тұрақты және жоғары еңбекақы, болашаққа тұрақтылық пен сенімділікті және коллектив арасында достық қатынасты қамтамасыз етеді. Мақала барысында интернеттегі жарнама форматтарының шетелде жүйелі де пайдалы қолданылуы назарға алынып, оларды Қа зақстан Республикасында қолданысқа енгізу жолдары мен әдістері көрсетілген. Сонымен бірге интернеттегі жарнаманың даму болашағы, проблемалары, шешу жолдары, ұсыныстар талқыланады. Мақа лада креативті жарнаманы қолданатын компаниялардың тұтынушы лар тарапынан танымал брендтерге айналып,бұл тәсілдің еліміздегі маркетинг қызметінде жетілдіруге сеп болатыны айтылып, барлық жарнама түрлерінде креативті форматтарды, дәстүрлі емес жарнамаларды қолдану жолдары айтылады. Без рекламы продукт не может быть преобразован при спросе на формирование широкого рынка потенциальных потребностей. Реклама является основным средством для увелечения продаж. Мно гие компании блогадаря рекламе могут увеличивать прибыль, а также иметь стабильную и высокую заработную плату, быть уверены в завтрашнем дне и обеспечивать дружеские отношения в коллективе. В статье указаны зарубежные форматы интернет- рекламы, а также их эффективные методы реализации в Республике Казахстан. Наряду с этим развитие интернет-рекламы, проблемы, пути решения и предложения. Интернет – наиболее динамично развивающийся сегмент на рынке рекламы как в Казахстане, так и в мире в целом. Он является результативным средством представления объекта рекламы. Это связано, с одной стороны, с возможностью предоставления большого количества необходимой информации о рекламируемом товаре или услуге, с другой – с мультимедийностью его среды, которая позволяет применять все возможные виды доведения информации до пользователя.