(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
В настоящее время развитие экономики Республики Казахстан реализуется через государственные программы и проекты. Принятие ISO21500 «Руководство по управлению проектами» в качестве национального стандарта подталкивает государство на новый шаг для более точного и углубленного изучения инструментов и методов проектного управления. Государственные программы – это масштабные проекты, призванные решать задачи, с которыми может справиться только государство. Мировой опыт реализации госпрограмм говорит о том, что они могут быть действительно успешными лишь тогда, когда управление ими будет проводиться по принципам проектного менеджмента. С учетом жестких финансовых ограничений опыт профессионалов в области проектного менеджмента становится как никогда востребованным. Применение инструментов проектного управления при разработке и реализации государственных программ и проектов позволит получить уникальный результат своевременно и с учетом ограниченности ресурсов. Қазіргі таңда Қазақстан Республикасының экономикалық дамуы мемлекеттік бағдарламалар және жобалар арқылы жүзеге асыры лады. ISO21500 – «Жобалар басқару жөніндегі нұсқауын» ұлттық стандарт ретінде қабылдау, жобалық басқару құралдары мен тәсілдерін неғұрлым нақты және терең зерттеу арқылы, мемлекетті жаңа қадамға итермелейді. Мемлекеттік бағдарламалар – бұл тек мемле кет қана орындап шыға алатын, мәселе шешуге бейімделген ауқым ды жобалар. Мемлекеттік бағдарламаларды іске асыру дүниежүзілік тәжірибесіне жүгенсек, олардың басқармасы жобалау менеджмент қағидаттарымен өткізілген кезде ғана расында жетістікке жете алады. Қатаң қаржы шектеулерді есепке алғанда, жобалау менеджмент саласындағы білікті мамандардың тәжірибесі бұрынсоңды болмаған сұранысқа ие болып жатыр. Мемлекеттік бағдарламалар мен жобалар әзірлеу және іске асыру барысында, жобалау басқарудың құралда рын қолдануы дер кезінде бірегей нәтиже алуға мүмкіндік тұғызады, одан қоса ресурс тапшылығы есепке алынады.