(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Мақалада орталық жəне аймақтар арасындағы қарым-қатынас мінездемесі, сондай-ақ өкілеттіліктерді тарату қарастырылған. Осы кезеңде Еуропа одағы елдерінің тəжірибесі оңды түрде ұсынылған. Экономиканың өсу серпінінің оңды болуына қарамай, Қазақстан өңірлерінің дамуы бойынша бірден саралану бақыланып отырғандығы көрсетілді. Экономикалық дамытудың мемлекеттік реттеулерін «өңірлендіру» мəселесі, оның шешімін бəсеңдету жаңа экономикалық дағдарыстарға қарсы əрекеттердің тұжырымдамасын таратудағы едəуір таластарды тудыратын ең маңызды экономика тəртібі бірінде тұрады, қиын сипаты бар жəне жедел шешімді талап етеді деген қорытынды жасалды.