(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Экономикалық қауіпсіздік – елдің ұлттық қауіпсіздігінің ең маңызды құрамдас бөлігі. Ол елдің экономикалық негізгі қызығушылықтарына тиетін қауіп деңгейінің өзгерістеріне тұрақты талдау (анализ) мен барлауды (мониторинг) талап етеді. Ресей Федерациясында мұндай жұмыстарды жүргізуге қажетті экономикалық қауіпсіздіктің бекітілген көрсеткіштер тізімі мен олардың белгілі бір шекті мəндері жоқ. Мақалада экономикалық қауіпсіздік көрсеткіштері жүйесінің авторлық өңдеуі ұсынылып, нəтижесінде экономикалық қауіпсіздіктің негізгі қаупін айқындайтын нақты көрсеткіштердің өзгеруіне талдау жасалған.