(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Мақалада Қазақстан Республикасының жоғарғы оқу орындарының білім беру қызметінің сапасы бағаланған. Жоғарғы білім беру қызметінің сапалық көрсеткіштері сарапталған. Жоғарғы оқу орындарының қызметін оңтайландыру шаралары ұсынылған. Осы мәселе ні шешудегі мемлекеттік реттеу тетігін жетілдіру жолдары ұсынылған. В статье рассмотрены проблемы оценки качества образовательной деятельности высших учебных заведении Республики Казахстан. Дана оценка качественных показателей образовательной деятельности высшего образования. Предложены рекомендации по вопросу оптимизации системы высшего образования. Разработаны рекомендации по государственному регулированию деятельности высшего образования.