(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Статья посвящена роли биржевых индексов в экономике, в частности анализу индекса акций KASE на основе мирового опыта. Для реализации поставленной задачи рассмотрены основополагающие функции фондовых индексов на примере мировых индексов акций, а также методики их расчета, наиболее используемые в мировой практике, с последующей адаптацией данного опыта в РК. Проведенное исследование позволило выявить особенности функционирования индекса акций KASE, а также определить дальнейшие перспективы его развития. Мақала биржалық индекстің экономикадағы рөліне , соның ішінде КАСЕ акция индексінің дүниежүзілік тәжірибе негізінде саралауына арналған. Алға қойған мақсаттарды жүзеге асыру үшін акциялардың дүниежүзілік индекстрінің мысалында қор индекстерінің негізгі қызметтері, сонымен қатар дүниежүзілік іс тәжірибеде көбірек қолданылатын есептеу әдістері және берілген тәжірибенің ҚР бейімделуі қарастырылған. Өткізілген зерттеулер КАСЕ акция индексінің қызмет істеу ерекшеліктерін, снымен қатар алдағы даму үмітін анықтау мүмкіндігін берді.