(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Қызылорда облысының инновациялық дамудың маңыздылығын ескере отырып, қазiргі жағдайда ауылшаруашылығы өнiмдерiн бас тапқы қайта өңдеу мен сақтау, отын-энергетикалық кешен, химия мен мұнай химиясы, жаңа материалдар өндiрiсi, коммуникациялар, көлiк және байланыс жүйелерi, биотехнология сияқты салалардағы инновациялық жобалар айрықша рөлге ие болып отыр. Кәсіпкерлік қызметтің инновациялық негізде болуының мотив тері көп және құрылымы бойынша әртүрлі. Ішкі себептері алдымен кәсіпкердің қызығушылығымен тікелей байланысты, яғни жаңа тауар мен технологияны ойлап табуды мақсат тұту; жаңа тауар негізінде ассортиментін кеңейту; сату көлемін көбейту; «новатор» кейпін құру, тарихқа ену т.с.с. Ал сыртқы себептер сыртқы ортаның көңілін көр сетеді, яғни кәсіпкерді жаңалық жасауға құлшындырады. Учитывая важность инновационного развития в данном слу чае, первичной обработки и хранения сельскохозяйственной про дукции, топливно-энергетического комплекса, химической инеф техимической промышленности, производство новых материалов, связи,транспортаи связи, инновационных проектов в биотехноло гии для Кызылординской области играет особую роль. Создание инновационного бизнеса обусловлено многоразными мотивами. Внутренние причины, непосредственно связанные с предпринима тельским любопытством, преследуют своей целью создание нового продукта и технологии; нового расширения ассортимента; увеличе ние объема продаж; создания типа «новатор» и т.д. Внешние причи ны отражают настроение внешней среды, то есть, тенденции транс формации в новый тип предпринимателя.