(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
В статье изучены вопросы становления транспортной инфраструктуры в Казахстане, ее роль и значение для экономики в целом, проведен анализ текущего состояния развития транспортной и логистической структуры экономики, взаимосвязь различных направлений транспортной инфраструктуры. Рассмотрены перспективы развития соответствующей отрасли в рамках Программы развития и интеграции инфраструктуры транспортной системы до 2020 года и Послания Президента РК Н. Назарбаева народу Казахстана «Нұрлы жол – Путь в будущее». Выявлены последствия реализации указанных государственных программ в ближайшем будущем. Мақалада Қазақстандағы көліктік инфрақұрылымының қалыпта су мәселелері, оның экономикадағы маңызы мен рөлі, экономиканың логистикалық және көліктік құрылымның даму жағдайына, көліктік инфрақұрылымның әртүрлі бағыттарының байланысына талдау жа салынған. Бұл саланың болашақтағы дамуы көліктік жүйенің инфра құрылымының 2020 жылға дейінгі даму және интеграция бағдарлама сы мен ҚР Президенті Н.Ә. Назарбаевтың «Нұрлы жол – болашаққа бастар жол» атты Жолдауындағы көліктік саланың даму бағыттары аясында қарастырылған. Аталған мемлекеттік бағдарламалардың жа қын болашақтағы жүзеге асыруының әсерлері қарастырылған.