(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Нарықтық экономикада инфрақұрылымның кешенінің дамуына бү тіндікте біраз үлкен көңіл аударылған, себебі ол агроөндіріс нәтижесі не біршама әсер етеді. АӨК инфрақұрылымдық дамуы инновация да муының барлық аграрлық сектордың жай-күйін өзгерте алатынындай бір облыс ретінде қарастырылады. Қазіргі жағдайдағы АӨК инфрақұры лымдары өндіріс және азық-түлік өнімдерін тұтынуды байланыстырушы интегралды АӨК инфрақұрылымның элементі ретінде қарастырылады. АӨК инфрақұрылымының интегралдық ерекшелігін бөлу өте маңызды шарт деуге болады, себебі, инфрақұрылымның қамтамасыз етуiнің бiр түрi қажеттiлiктi қанағаттандыру үшiн жеткiлiктi деңгейде дамыса, бас қа түрлері – дамымаған болып келеді, бұдан барлық инфрақұрылымдық жүйенің қажетті деген үйлесімді түрдегі дамуын қамтамасыз етпей АӨК қызметінің нәтижелерінiң жоғарылау деңгейіне қол жеткізу мүмкіндігі азаяды. Берілген мақалада агроөнеркәсіптік кешенінің инфрақұрылым дық дамуына мемлекеттің тарапынан жүргізіліп отырған қажетті шара лар нәтижесі қарастырылады. Автор өз кезегінде агроөндірістік кешен нің дамуының жақсаруына әсер ететін шараларды ұсынады. В рыночной экономике развитию инфраструктурного комплекса в целом уделяется достаточно большое внимание, поскольку он оказы вает значительное влияние на результаты агропроизводства. Инфраст руктурное развитие АПК рассматривается как область, в которой разви тие инноваций способно изменить состояние всего аграрного сектора. Инфраструктуры АПК в современных условиях рассматривается как элемент интегральной инфраструктуры АПК, связующий производство и потребление продовольственной продукции. Выделение интегрально го характера инфраструктура АПК представляется очень важным, так как если одни виды инфраструктурного обеспечения будут развиты в достаточной степени для удовлетворения потребностей агропроиз водства, а другие нет, то добиться повышения конечных результатов деятельности АПК не удастся – необходимо гармоничное и сбаланси рованное развитие всех инфраструктурных подсистем. В данной статье рассматриваются результаты, необходимые меры по поддержке инф раструктурного развития агропромышленного комплекса со стороны государства. Автор предлагает меры, которые способствуют улучше нию и развитию агропомышленного комплекса.