(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
В настоящей статье определена роль и обоснована важность финансирования науки при формировании наукоемкой экономики. Проведен статистический анализ финансирования науки в Респуб лике Казахстан, на основе которого были выявлены особенности финансирования науки в Казахстане. Даны рекомендации по стимулированию инвестиций в науку со стороны предпринимательского и иностранного секторов, в частности через институт государственно-частного партнерства. Берілген мақалада ғылымды қажетсінетін экономиканы қалып тастыруда ғылымды қаржыландырудың рөлі айқындалды және ма ңыздылығы дәлелденді. Қазақстан Республикасы бойынша ғылым қаржыландыруға байланысты статистикалық талдау жүргізілді, оның негізінде Қазақстанда ғылымның қаржыландыру ерекшеліктер анық талды. Ұсынымдар ретінде мемлекеттік және жекеменшік әріптестік мекеме арқылы кәсіпкерлік және шетелдік секторларының ғылымды инвестицияларды ынталандыру қарастырылды.