(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Табысты оптимизациялау мен корпоративті табыс салығы бой ынша және өзге де міндетті төлемдер түрлері бойынша шығындар мөлшерін азайту әрбір кәсіпкердің басты мақсаты болып табылады. Бұл мақалада бүгінгі күні өзектілігі артып отырған бағыттардың бірі ұйымның салық есебін ұйымдастыруды жетілдіру жолында пайдала нылатын құралдар жөнінде пайымдалған. Салықтық есептің тиімді жүргізілуін, ұйымның оңтайлы қаржы шаруашылығының көрсеткіш терінде талдау мақсатында есепті – экономикалық, статистикалық, логикалық, талдамалық және жүйелік әдістері қолданылды. Мақала да бүгінгі таңда салық есебін жеңілдетуде қолданылатын салықтық құралдар және олардың тиімді пайдаланылуы көрсетіліп, авторлық пікірлер ұсынылған. Эффективное ведение налогового учета играет важную роль в положительном финансово – хозяйственном положении предприятия. Оптимизация доходов и уменьшение расходов по корпоративному подоходному налогу и по другим видам обязательных платежей является главной целью каждого предпринимателя. Поэтому на сегодняшний день тема совершенствования ведения налоговой отчетности актуальна среди предпринимателей и субъектов хозяйственной деятельностей. В этой статье изложены инструменты для создания предпосылок по формированию эффективного налогового учета в предприятиях страны. В статье рассмотрены стимулирующие налоговые инструменты и их эффективное использование на сегодняший день, обоснованы авторские видения.