(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Кез келген кәсіпорынның тиімді коммуникациялық саясаты оның сәтті қызмет етуін және бәсекелестік жағдайында өмір сүруін қам тамасыз етеді. Бүгінгі күннің талабын ескерсек, тауар және қызмет ті жылжытуда инновациялық технологияларды іздеу және қолдану қажеттілігі туындайды. Қазіргі таңда жалпы жылжыту жүйесінде жоғары тиімділікті иеленетін, бірақ аз бюджетті коммуникация тех нологиясын қолдану қажет. Осыған байланысты аталған мақалада жылжытудың жаңа технологияларының бірі ретінде партизандық маркетингті қолданудың маңыздылығы мәселесі қарастырылған. Оған қоса, оның шетел тәжірибесінде даму тарихы, негізгі әсер ету құралдары келтірілген. Сонымен қатар, партизандық маркетингті отандық нарық аумағында қолдану қажеттілігі дәлелденген. Қазіргі уақытта партизандық маркетингтің әртүрлі құралдарын кең қолда натын Қазақстан Республикасы ұялы байланыс саласының дамуына талдау жасалған. Эффективная коммуникационная политика любого предприятия обеспечивает его успешную работу и выживание в условиях конкуренции. Возникает необходимость поиска и применения инновационных технологий продвижения товара и услуг с учетом требова ний сегодняшнего дня. В настоящее время необходимо применение малобюджетных коммуникационных технологий, но в то же время имеющих высокую эффективность в системе общего продвижения. В связи с этим в настоящей статье рассматриваются вопросы значи мости использования партизанского маркетинга, как одной из новых технологий продвижения, при этом приведена история его развития в зарубежной практике, основные инструменты воздействия. Также обоснована необходимость использования партизанского маркетинга к отечественным реалиям рынка. Приведен анализ развития сферы сотовой связи в Республике Казахстан, широко применяющей в настоящее время различные инструменты партизанского маркетинга.