(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Создаются возможности для появления на местном уровне новой элиты, которая сможет осваивать демократические навыки и функции, необходимые для участия в политической жизни страны. Децентрализация способствует повышению восприимчивости органов власти к местным потребностям и проблемам. Когда ответственность за предоставление услуг и обеспечение инфраструктуры децентрализована, местные органы могут лучше оценивать соотношение расходов и доходов, а также более гибко реагировать на потребности населения в рамках бюджетных ограничений. Жергілікті деңгейде жаңа элитаның пайда болуына мүмкіншілік тер жасалады, ол мемлекеттің саяси өміріне араласу үшін қажетті де мократиялық дағдылар мен функцияларды меңгере алады. Орталықсыздандырылу билік органдарының жергілікті қажет тіліктер мен мәселелерді жақсы түсінуіне себепші болады. Қызмет терді ұсыну мен инфрақұрылымды қамтамасыз ету жауапкершілігі орталықсыздандырылған тұста жергілікті органдар шығындар мен кірістердің арақатынасын жақсы бағалай алады, сонымен бірге бюд жеттік шектеулер аясында халықтың қажеттілігін түсіністікпен сезіне алады.