(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Қазіргі уақытта Қазақстанда құрылыс сапасын арттыру мәсе лесі айтарлықтай өзекті болып табылады. Құрылыс кәсіпорындары қызметінде өнімнің сапасы маңызды көрсеткіштер қатарына жата ды. Құрылыс сапасын арттыру мәселесі стратегиялық сипатта және құрылыс кәсіпорынының бәсекеге қабілеттілігіне әсер ететіндіктен өзекті мәселе болып қала бермек. Дегенмен, құрылыс кәсіпорында рының бәсекеге қабілеттілігін қалыпты деңгейде ұстау үшін сәйкес миссия, материалды техникалық база, білікті және ынталы персонал ғана емес, өндірісті ұйымдастыру және басқарудың, оның ішінде құ рылыс өнімі сапасын тиімді басқарудың жақсы қалыптасқан жүйесі болуы қажет. Құрылыс өнімі сапасының артқанынан, құрылыс кәсі порнының дамуын, ғылыми техникалық жетістіктерді енгізуін, құры лыс өндірісінің тиімділігінің артуын білуге болады. Вопрос о качестве строительства в Казахстане на современном этапе – глобальная тема. Качество работы предприятий строитель ства является важным показателем, имеет стратегический характер и влияет на рост конкурентоспособности строительных предприятий. Для этого необходимы техническое основание материала, знание и персонал не только внутри предприятия, должна быть эффективная система управление качеством продукции в строительстве, внедре ние научно-технической новизны. В статье сделаны предложения по повышению качества строи тельной продукции путем использования высокотехнологичной стро ительной техники и отечественных качественных материалов в усло виях глобализации.