(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Берілген мақалада талданып отырған ресурстық потенциал Оң түстік Қазақстан облысының еңбек ресурстардың, қаржылық және кәсіпкерлік потенциалдармен ашып көрсетілген. Берілген зерттеулер негізінде атап өтілген ресурстардың потенциалын тиімді пайдалану бағыттарын қарастыру және дамытуына әсер ететін факторларды анықтауға мүмкіндік береді. Мақалада аймақтық дамудың негіз гі көрсеткіштері динамикасының талдауы жүргізілді: экономикалық іс-әрекет түрлері бойынша жалпы аймақтық өнімнің, бағыттары мен қаржыландыру көздері бойынша инвестициялық салымдардың, ша ғын және орта бизнес субъектілері санының, кәсіпорындар іс-әре кетінің қаржылық нәтижелерінің, демографиялық көрсеткіштердің, халықтың жұмысбастылығының көрсеткіштерін. Талдаудың негізін де авторлармен ОҚО бәсекелік артықшылықтары айқындалып, зерт телген аймақтың айтарлықтай жоғары ресурстық потенциалы туралы қорытынды жасалды. Ресурсный потенциал, анализируемый в данной статье, предс тавлен в частности потенциалом человеческих ресурсов, инвестици онных вложений, потенциалом развития малого и среднего предп ринимательства Южно-Казахстанской области. На основе данных исследований возможно выделить основные факторы, влияющие на развитие и использование вышеприведенных видов потенциала.В статье проведен анализ динамики основных показателей региональ ного развития: валового регионального продукта по видам экономи ческой деятельности, инвестиционных вложений по направлениям и источникам финансирования, структуры экспорта по основным ви дам товаров, количества субъектов малого и среднего бизнеса, фи нансовых результатов деятельности предприятий, демографических показателей, показателей занятости населения. На основе анализа авторами выявлены конкурентные преимущества ЮКО и приведены выводы о достаточно высоком ресурсном потенциале исследуемого региона.