(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Мақалада қысқа мерзімді инвестициялардың ағымдағы құнын анықтау, оларды талдау мен бағалаудың жолдары қарастырылады. Қазіргі жағдайда әрбір шаруашылық ағымдағы құн бойынша, қысқа мерзімді қаржылық инвестицияларды есепке алып, талдау жүргізу нәтижесінде нарық жағдайының өзгерісіне байланысты, нарық құнының кезеңдік өзгерістеріне болжам жасап отыруына мүмкіндік туады. Инвестициялық жобалардың жүзеге асырылу барысында, акцияның өзгеруіне байланысты, ағымдағы құнын есептеу жолдары қарастырылған. Тауар бағасының өзгеріп тұруына байланысты, әр кезеңде инвестиция құны төмендемеуі үшін, есептеулер жүргізудің мерзімдік жобасы көрсетілген. Инвестициялық жобалардың ұзақ мерзімді қаржылық инвестицияны қайта бағалауына байланысты, қаржыландыру ерекшеліктеріне тоқталып кеткен. Қаржыландыру барысында инвестициялық соманың, өз құнын жоғалтпауы үшін қолданылатын шараларға тоқталып өту керек. Табыстың ішкі нормасы артатын болса, онда ұзақ мерзімді қаржылық инвестицияны қайта бағалауға тура келеді, бұған себеп жобаның рентабельділігі артады немесе керісінше болса, онда жобаның рентабельділігі төмендейді, демек одан алынатын табыстың да деңгейі азаяды. Таза ағымдағы құн келіп түскен ақша ағыны мен шыққан ақша ағынының арасындағы айырмасына тең болады, формулаға салып жобаның төмен не жоғарылауына байланысты өзгеріп мысал түрінде көрсетіп өттік. В статье рассматриваются краткосрочные текущие стоимости ин- вестиций и их пути анализирования, определения цены. В нынешнее время каждое хозяйство оценивается по состоянию текущей стоимости, учитывается краткосрочное финансирование и инвестирование,анализируются результаты рыночного состояния и изменения, даются возможности для прогнозирования рыночной стоимости. В ходе исполнения инвестиционного проекта рассматриваются изменения акции в текущей стоимости. В связи с изменениями цен на товары, могут произойти обесценивание инвестиции, для предотвращения этого показан финансовый проект. В Инвестиционных проектах в связи с переоцениванием долгосрочных финансовых инвестиций авторы останавливаются на особенностях финансирования. В ходе финансирования инвестиционной сумм, нужно остановиться на применяемых мерах. Если норма твоего дохода увеличивается, надо рассматривать долгосрочную финансовую инвестицию.